You get mad, You get strong, Wipe your hands, Shake it off

När jag kom hem från skolan gick jag direkt ut och satte mig. Jag hade bara detta behov av ljus och värme eftersom att jag inte har ett fönster i någon av mina lektioner. Efter ett tag i skolan känns det som hösten i Sverige (som ni snart/redan har) och då känner jag mig bara depp. Tog en Snapple samt lite gotta och gjorde läxorna medan solen bara värmde, helt underbart!! Tror jag kommer sakna den möjligheten när jag far tillbaka till Sverige. Läxorna känns inte alla lika tunga :) När Christina kom hem så drog vi till affären, köpte soppa ( min vmamma är sjuk så hon orkade inte med annat idag), för mig blev det tomat-soppa. Nu undrar ni säkert varför det ska vara så intressant, och jo det ska jag berätta. På något konstigt sätt blev jag lite nostalgis när jag såg det, har dock aldrig haft det förut.. Men jag kan inte ens räkna hur många gånger Ellen och Olivia diskuterat saker om Tomatsoppa i bussen... Vilket märke som är bäst, om den ska ha bitar i sig eller inte osv... Haha lite weird jag vet, men ändå! Haha :)

Efter middagen provade vi våra homecoming klänningar för att visa Lesia. Var kanske inte så genomtänkt eftersom att min lilla food-baby inte passade med klänningen :P Sen tittade vi på videos hur man dansar på homecoming - hallå där disco 09 + lite mer vuxet innehåll.. Och nej jag har inte tänkt köra twerking även fast några "svarta" på skolan verkligen försökte lära mig, men nejtack, liite för mycket för mig. Men bara en vecka kvar till homecoming nu!! :D


Dress- Hunting

Det går verkligen inte en enda dag innan man upplever någonting nytt här! På lunchen ställer sig en redneck mitt i caféterian med skolans mic i ena handen och en bukett i andra och frågar en tjej till Homecoming. Hur ofta skulle en svensk kille göra någonting sånt, eller över huud taget en svensk. Vi hade ballat ur eftersom att vi är rädda för att skämma ut oss, tydligen gäller inte detta amerikanena. Redan lektionen efter lunch (en junior lektion) så var det en kille som frågade om jag ville gå ut med han, och jag ska tillägga att han gjort slut med sin tjej 2 dagar innan... Och sedan på engelskan börjar min lärare snacka med mig om Homecoming och hur många som har frågat mig osv. Sedan frågar hon på skämt om någon redan börjat fråga mig till Prom (vilket är i Maj), svarar liksom: vänta bara. Någon sekund senare utbrister en halvt om halvt killkompis: Hey Sara, you wanna go to Prom with me? Liksom han va ju oseriöst men blev ändå liiite wierd. Tagga ner.

Efter skolan drog jag och Christina för att hitta Homecoming-Dresses, och efter en lääängre period hittade vi tillslut våra klänningar. Vi är väldigt sent ute eftersom att det är den 6 Oktober och alla redan köpt sina klänningar vilket resulterade i brist på urval. Kan ju säga att min var mycket dyrare än vad jag hade planerat, men var i princip bara den som funkade :/ Blev en svart en med lite guld detaljer, så blir att dra och köpa guldskor senare också!!

Vi kom hem kring 7, åt och for sedan vidare hem till Beth en snabbis och sedan till Kroger (tänk ICA, fast självklart större), köpte ett 6-pack (tyvärr inte den sexiga sorten) Snapple för att ha när jag tex kommer hem från skolan eftersom att jag verkligen behöver lite energi då. Det gick på unde 45 spän, vilket är typ lite mer än 7 kr styck, prisskillnad jämfört med om man skulle göra samma i Sverige? Kanske lite...

Nene nu blir det att tillverka ZzZzz
Love Ya

New York Part 1

Nu ska jag försöka få ut lite mer bilder osv om NY. Började då att Tisdag kväll fick vi veta att vi var tvungen stiga upp tidigare pga att det var delivery-day, vilket betyder att det är en massa traffik. Vi åkte då in till Manhattan där vi hämtade upp våran guide som var lite smått udda och stressad. Vi fick lära oss om 5th 6th avenue, 51st ja osv. Man hör ju alltid dom säga allt sånt där i filmer osv :) Vi fick hopa av i Central park där vi då gick till Alice In Wonderland statyn och tog kort. Vi gick vidare och det var verkligen coolt hur många som var ute och sprang, tränade, gick med hunden och mycket mer. Så som våran guide hade sagt, Central Park är många New Yorkers back-yard. Innan vi hoppade på bussen igen fick vi lära oss hur man beställer en varmkorv som en riktig New Yorker, vilket blev:Gimme a dåawg... Om man nu ska försöka skriva som det låter. Resten av dagen gick vi runt och försökte säga detta, haha alla måste trott att vi var galna :)

Vi fick gå in i St Patrick's cathedral och wow! Jessica, du skulle tyckt att det var såå härligt!!

For och såg den helt enorma Rockefeller center, ååh allt var så enormt, fanns affärer under marken som var såå lyxiga, och trädgården alltså...

Åkte vidare till Greenwich Village vilket i princip varit en studentstad. Gick förbi huset där "Vänner" utspelar sig, lite coot faktiskt. Efter det blev det litte snab fika och man kunde gå till pizzerian där "Peter Parker" jobbade i första Spiderman.

Åkte tillbaka till lite mer upotown/middletown där vi blev avsläppta för att shoppa. Blev lite så shopping i olika enorma affärer, tog kort med en shirtless heting inne på Ambercrombie & Fitch, Gick till Times Square där jag köpte ett par Converse för under halva priset än I Sverige. Tog kort med Spiderman, Gick till Am. Outfitters vilket resulterade i en bild på mig, Linnea och Frida som hamnade på en stooor billboard!!! Tyvärr hade vi redan börjat springa för att möta upp kilarna på KFC för att sedan springa till bussen.  Trump Hotel
Night At The Museum
Walking in Central Park
Alice In Wonderland, Philip, jag och Linnea :)
Tummen upp!

Central Park Fountain

Central Park
Rockefeller center

Vänner-Huset
NY
Grand Central Station
Yellow Taxi
Boys out Shopping
Sexy guys on the bus
Chilling at the Hotel
Just some bad-ass Bitches

Trooor detta var allt för NY dag 1 :D
Enjoy!

Mamma

Min underbara älskade mamma fyller år idag (25e) och idag hade hon förtjänat en av de största kramarna någonsin. 
Hon har alltid betytt världen för mig men det är nu man verkligen uppskattar det. Hon ställer upp för en när man behöver hon även fast hon egentligen ofta mår piss. För att klara alla hennes problem dagligen så måste man vara en riktig fighter, och det är hon. En av de starkaste kvinnorna jag vet, klagar nästan aldrig på hur hon själv känner sig och bryr sig i stället om alla andra, även fast jag tycker att hon borde vara lite mer ego och tänka på sig själv, det behöver hon. Jag skulle kunna ge 1000 olika anledningar om varför jag älskar henne så otroligt mycket som jag gör, men det hade tagit alldeles för långt tid. Hon stöttar mig medans jag är här men jag kommer alltid stötta henne vart hon än är. Mamma: Du är den underbaraste någonsin, ingen kan jämföras med dig! Snart syns vi igen'! Och när jag kommer hem ska vi dra en weekend i Stockholm eller vad vi nu känner för!

Älskar dig Mamma <3 Grattis!

Puss

Courage is the discovery that you may not win, and trying when you know you can lose

Jag har tyvärr varken haft ork eller tid att skiva de senaste dagarna eftersom att jag i princip blivit dränkt i läxor. På kvällarna är jag så oerhört trött att jag vekligen inte orka sätta mig och skriva, även om jag kanske bara behöver skriva några rader. Men jag är verkligen död, försöker gå och lägga mig kring 9 här men det är verkligen inte så lätt, får stanna uppe längre bara för att göra läxor. Nomalt kunde jag vara vaken till över 12 om jag ville hemma i sverige men det skulle verkligen inte funka här!

Skolan rullar på och det är vekligen kul när folk kommer och frågar mig saker och vill veta mer om Sverige, men det finns en gräns. När dom kommer och möter upp en efter nästan varje klass och går med en till nästa börjar det gå lite över styr. Liksom det finns en gräns, och du passerade just stalker... Tack för att du är intresserad men här kommer Sverige-eremiten Sara in och säger nej, jag kan hitta mitt eget klassrum tack så myket! 

Den personen som sa att High School var enkelt kan bara ta och vara tyst, för detta gäller verkligen inte mig. Liksom ja, vissa quizes är väldigt enkla men när man får ton av läxor från en dag till en annan varje dag är det inte lika kul längre. Liksom jag håller på att drunkna i läxorna... men fortsätt simma... Tror dock att jag skulle haft det mycket enklare om jag inte bestämmt mig för att vara Senior och ta Graduation. Om jag inte hade varit det hade jag sluppit minst tre av mina svåraste ämnen, English 4, Algebra 2 och Govenment, men liksom nej. Jag fick möjligheten att fara till USA och gå High School vilket många endast kan drömma om och inte nog med det, jag fick möjligheten att vara Senior samt ta Graduation. Säg mig, hur många utbytesstydenter som ni vet om har/har haft möjligheten att faktiskt ta en äkta Graduation? Om jag ska svara så är det väldigt få. Jag har inte tänkt ge upp detta som är över förväntningarna bara för att jag är lat. Jag har faktiskt fått denna äran och har inte tänkt ge upp den, liksom fortsätt kämpa! I slutet av året ska jag stå där i min Cap & Gown och ta emot ett äkta diploma med förhoppningsvis min familj där. Det är mer än vad många skulle våga drömma om, en liten småstads-tjej (hehe småstaden) från Sverige som tagit sig till en storstad i USA för att ta graduation, hur som helst kommer jag alltid vara stolt över mig själv om jag lyckas med detta. Fortsätt kämpa, ge inte upp! Fortsätt kämpa, det kommer vara värt det!

Bowling

Så, i går kväll var det alltså bowling på schemat, och tydligen är det en väldigt stor sak här i staterna! Det första man möttes av när man kom in i hallen var en tung rök-lukt och en massa ungar som sprang på en i försök att kasta boll... Liksom vilket välkomnande! Haha :) vi spelade iaf 3 set, och ja... Måste ju vara så cool och erkänna att jag vann 2 av dom ;) haha ne men helt seriöst så var jag 1000 ggr bättre i femman än nu, lite smått pinsamt... Men det var kul att hitta på nå :)

Kan ju säga att jag fick uppleva en väldigt amerikansk sak efter, asså sånt man bara ser i filmerna! Var ju inte så att det var överdrivet roligt, men det hände iaf :)

Var verkligen alldeles för trött när jag kom hem igår så blev inget inlägg över huvud taget, men det får ni helt enkelt ta. Man har helt enkelt inte alltid tid :)

Idag blir det i princip bara en massa plugg, för jag har 2 major grades som ska vara inne i morgon, endast Gud vet varför dom sätter sånt samtidigt!

Dags för plugg! Skriver nog mer sen :)


1 månad

Jag arbetar just nu med NY inlägg, och förhoppningsvis kommer det ut imorgon med en massa bbilder och lite mer info om vad som hände osv. Och appropå NY, idag firar jag 1 månad här i USA!!! Hur galet är inte det alltså? Tiden går bara fortare och fortare och snart är det till och med Halloween!! Är inbjuden till någon Ranch sak då, men i får se hur det blir med det

Idag följde jag iaf med Lesia till gymmet där jag tog och motions-simmade i ca 45 min och chilade sedan i bubbelpoolen i en kvart, ååh fatta så skönt! Har mina gympa-skor på skolan men tur nog kan man ju vara i poolen i stället, inte helt fel må jag säga :)
Annars har vi bara slappat och alla är så sjukt slut att det inte är sant, så nu sådär kl 10 går vi i säng, även fast jag kommer se någon film eller nå sånt. Som lite extra så är ju både jag och Christina sjuka, så ojoj vilket party hus det är just nu.

Har i alla fall planer för imorgon, blir troligtvis inte Football men som det ser ut nu så ska jag och Bowla, inser nu att jag inte gjort det på hur länge som hels, vilket leder till att jag kommer göra bort mig, heja Sara!!!

Som min vackra 1-månads present skulle det inte vara helt fel med lite Marabou (mitt lager börjar krympa, enormt) och annat lite smått och gått, låt oss inte glömma mina älskade Kinder Maxi heller!!! <3 

Tänkte visa er vad som gjorde min dag, och ni som känner mig kommer nog förstå varför, så himla härlig! <3

Känner att det blir att sätta igång min älskade Transformers nu!!

Älskar er <3 
 

Good Enough

Sprang en mile på skolan idag och alltså satan, vi skulle klara det på under 12 min och yey, det gjorde jag! Är verkligen förvånad över dom som behövde över 16 min. Normalt fixar man bättre tid om man går i rask takt, men hey, detta är America, landet av de lata. 

När jag kom hem blev det lite random så att jag snackade med pappa, och kan inte annat än säga att det var verkligen härligt att prata med han. Få lite stöttande ord och samtidigt höra lite från hemma, haha kändes till och med smått udda att höra klockan ringa varje kvart. Tror det är viktigt att göra det bästa möjliga här, men ibland blir det ännu bättre om man får prata med nära och kära ibland, dom har trots allt känt dig länge nog. Bara lite sjukt att det är sådär 9 månader kvar tills jag får träffa dom igen. Det här är tufft, det tar ett tag innan du kommer in i saker, men jag lovar att det blir bättre för varje dag som går.

Var tvungen skriva ännu en uppsats för min engelska 3, och tog vara på pappas ord och försökte göra den "good enough" inte lägga ner alldeles för mycket på den, bara så det räcker. Jag är ju ändå här för att leva och må bra, inte för att sudera ihäl mig eftersom att det inte ens räknas.
 
 
 Nu är det bara en dag kvar, sedan helg. Behöver bara slappna av känner jag, få tillbaka min ork.

Ha det bäst <3 ska försöka ta mer bilder, och sen ska jag försöka få upp NY i helgen

Never give up, just keep going

Snabb genomgång från skolan: Tog U.S History provet vilket visade sig vara mutiple answer, alltså rätt enkelt. I English 4 fick vi tillbaka våra essays som vi skev tidigare, visade sig att jag fick a 98, vilket också var det bästa resultatet i klassen. Känns helt ärligt fel när jag som utbytesstudent har bättre resutat i engelska än en amerikanare, men antar att det är för att dom inte anstränger sig. Har dock inte tänkt berätta vad jag skrev om i min College Essay eftersom att den var rätt personlig, men min lärare kom iaf ihåg den om man ska säga så.

Efter skolan följde jag med Nicole och Briann till "Senior ladies" vilket är en klubb. Vilket betyder att vi ska vara med i The Homecoming Parade!! Efter detta korta lilla möte drog vi vidare och åt buffalo wings till middag. Mums!! Kommer tydligen att bli fet eftersom att dom äter ute rätt ofta.. Men ändå rätt kul, då får man prova en massa nytt. När vi väl hade tryckt i oss maten drog vi till the mall en snabbis bara för att kolla utbudet av Homecoming klänningar, får se vart detta slutar. Har världens beslutsångest, tänkte ju först fara med Christina, men nu vill även denna grupp att jag ska gå med dom.. Vill verkligen inte "dissa" någon av dom, äääh fixar det på nått sätt!

Kom iaf hem rätt sent, så gjorde bara mina läxor snabbt, dushade och nu ligger jag i sängen och ska se lite Pirates Of The Caribbean tills jag somnar :)


Puss, jag glömmer inte bort er!!

Ps. Blev precis attackerad av en syrsa, tror jag dog, usch usch usch, vad gör dom i mitt rum?! Oh varför hoppar den på mig och sedan bestämmer sig att landa mitt framför mitt ansikte på datorn?!

We are all weird

Skolan flyter på som vanligt och blir mer och mer en vana, men det finns fordrande saker som skiljer. Till exempel när historia läraren går igenom ett frågepapper där han säger alla svaren på provet vi ska ha imorgon... Liksom tack för hjälpen, meen... Saken är den att om läraren ska få det bättre ställt i sitt jobb så ska han vara bra, bra lärare gör så att eleverna får bra betyg, när han nu hjälper oss med prover kommer vi då få bättre betyg vilket gynnar honom. Allt detta....

Skolan här gör verkligen så att man har läxor mm varje dag, så när man kommer hem är det bara sätta igång med läxorna! Här har man inte på sig 1.5 månader att skriva en uppsats, nej utan en. Förstår verkligen inte hur det ska vara bra, en whatever!

Efter läxorna hjälpte jag iaf Christina med sin foto-uppgift, så där låg jag mitt på vägen och tog kort... Sådär 7 på kvällen i shorts och t-shirt vilket säger lite om värmen som fortfarande är här. Fick även agera som snabbast lite modell. Vi fick nog och bestämde oss för att dra till McDonalds och dra the usual smoothie. Typ min och Christinas sak vi gör någon/några ggr i veckan, mums!

Tack för att ni bryr er om mig och min lilla fina cold, det är på väg att bli bättre. Lever nu på någon weird medicin varje kväll som låt mig säga, gör både mig och min syrra lite smått konstig. Liksom man blir så himla drowsy av den, och den smakar så himla äckligt så vi bävar att ta den varje dag... Eftersom att vi låter som chewbacca efter vi tagit medicinen funkade vatten muggarna bra till!

Nejnej, blir upp extra tidigt imorgon för att vi ska till skolan och framkalla bilderna!


Action conquers fear

Kan ju börja med att säga att vattenparken var kul, men hade varit såå mycket bättre med mer vänner osv. Vi var där från 10 till 5 och sprang omking en massa, åkte massa vatten-rutschkanor, bla fritt-fall haha älskar adrenalinet!! Sen somnade jag och Jessica i solstolarna, brände oss lite men whatever! När jag väl kom hem hade jag feber och ville bara dööö! Har verkligen mått piss ända sen i lördags och blir bara värre :( Inser verkligen att jag trivs med min familj!! Sure dom var väl härliga och så och har ett stort hus vilket om jag ska vara helt ärligt ar någonting som jag ville ha. Men huset kändes bara inte rätt och familjen var så... Tysk. Förlåt om jag insult someone genom att säga det, men det var verkligen den där konstiga strikta känslan och dom pratade tyska hela tiden med varandra vilket jag aldrig skulle vilja, liksom jag är här för att lära mig engelska, inte tyska. Ne jag hör hemma här, får se om det ändras, men det känns rätt. Sure dom bråkar och så, men snälla det är så det är, även när man kommer till en ensam-barn familj.

Så idag for jag i alla fall till skolan med feber, ont i halsen och världens snuva.. Ville verkligen inte missa en massa skola. Missa en dag av skola här så är du körd eftersom att du troligtvis har läxa till dagen efter. Det störda med vissa lektioner här så som U.S History är att det kan vara jätteslappt. Våran lärare tog nårvaron och sa sedan att vi fick göra vad vi ville... Oj vad myket vi gjorde denna lektion...
Sen har jag sista lektionen med Nicole som verkligen inte ville att jag skulle ta bussen när jag var sjuk, så då fick jag skjuts hem av henne. Hon frågade och jag kände att jag var tvungen ta chansen, inte för bilens skull, men för att lära känna folk mer. Fatta så underbart! Varje dag som går blir bara bättre och bättre och jag lär känna fler och fler personer. Men kan säga att det e konstigt när en kille jämt håller på kring en och man tycker han är supergay, när sedan en annan kompis kommer fram och säger att "tror han gillar dig" NEJ! han är ju gay?!

Ääh whatever så nu har jag legat hemma och tagit lite amerikansk mirakelmedicin så att det ska bli bättre Har bara velat dö!!! Men det var iaf härligt att prata med Olivia igen, kändes som det behövdes!! Har även gjort algebra läxan vilket jag inte förstod, men jag orkar helt ärligt inte bry mig!!

Nu ska denna slitna krigare gå och sova, Godnatt <3
 

Olivia

Skypar med världens härligaste olivia på kryckor <3 ta hand om dig vännen! Saknar dig som fan <3<3<3<3
goaste nallen jag fick av mina vänner innan jag for får vara med <3


Strange houses

Sitter just nu i Jessica hus i pearland och om jag ska vara ärlig känns det lite konstigt och jag vill egentligen bara vara hemma och sova, men det är kul att bara sitta och snacka med någon :) blir nog dock att sova tidigt om vi ska orka upp imorgon! Men innan dess ska vi grilla :) har verkligen lärt mig uppskatta min vfamilj och inser att jag börjar känna mig hemma där! Känns konstigt att tänka sig bo i denna familjen, även fast dom är snälla och så (btw dom är tyskar).

Innan vi for hit gick jag och Jessica och snabb-shoppade, vilket resulterade i mer saker från Victoria's secret samt Bath and body works.. Kommer bli ruinerad!!

Ne nu ska jag gå och göra nå så jag inte verkar så himla retarded..

Saknar er så galet mycket! Och mina kära vänner, mamma, pappa, jessica, amanda och hampus + alla andra om ni vill, vi måste verkligen Skypea, bara så dåligt att jag inte var hemma i helgen! Och sen så måste jag bara säga att eftersom att denna familj har en liten pojk på typ 7 år börjar jag inse att jag saknar mina syskon så galet mycket <3

Btw. Jag är på väg att bli ordentligt förkyld nu, vill verkligen inte!


America is the best half-educated country in the world

Hade skola som vanligt idag och usch vad jag var trött! Fredag, och sedan insanity på idrotten.. Ville bara sova under sista lektionen, men eftersom det är engelska med våran kuliga lärare så skulle det aldrig funka + att vi sitter och hög-läser pjäsen oedipus...

En sak som jag faktiskt är förvånad över är att vissa amerikanare (mer än vad jag trodde) har våran så kallade "sex-humor" om ni förstår vad jag menar. Alltså vissa är typ värre än många svennar!! Liksom trodde att alla skulle vara sådär torra och tråkiga och jag skulle skämta om något som ingen skulle förstå.. nejdu, här skämtar dom hejvildt!

Efter skolan skjutsade Lesia mig till ett nytt mall som jag fick gå och strosa på i ca 3 timmar. Är besviken att jag bara han köpa 2 bh:ar från Victoria's secret, en parfym (rihanna, dock inte den jag absolut ville ha) ska köpa min älskade Ralph Lauren parfym sedan samt den andra Rihanna (parfymerna är galet mycket billigare) 2 par linnen/toppar och så sprang jag iväg och köpte en diet-coke = det viktigaste... Jämt när jag far till ett nytt mall för första gången blir det jämt för mycket så jag inte köper något, men nästa gång..

Imogon ska jag iväg till Pearland och Jessica (den danska utbytesstudenten) blir att jag sover där, och sedan på söndag far jag och hennes familj + kanske någon mer till schlitterbahn i Galveston. Schlitterbahn är alltså en vatenpark med massa olika åk-saker! Taggar så galet mycket! Tyvärr vet jag inte om det blir några bilder efter som att det är just det - en vattenpark. Blir inskjutsad till downtown kring 12 där Anke eller vad hon nu heter (jessicas vmamma från Tyskland) kommer möta upp oss och sedan följer jag med henne hem. Fattar dock inte hur jag ska kunna springa omkring där hela dagen eftersom att jag knappt kan gå pga all träningsvärk, lööv it!

Var inte avundsjuka ;)

 

I don't know anything that builds the will to win better than competitive sports

Än en gång är jag tillbaka för att berätta ännu en historia... Denna börjar steget när jag klev in i gympasalen, var så oerhört otaggad så det inte fanns! Först och främst körde vi Beep-Testet igen, och blev tillsagd att jag bara skulle göra ett visst antal, men när jag kom till det nummret kände jag att jag klarade mer, och mer, och mer så att coach Childress tillslut var tvungen säga till att jag skulle sluta. Men det var bara en sån där toppendag (envisa och lite osmarta jag). Vi fick sedan välja mellan sådär 5 sporter varav jag valde soccer (fotboll) med en tjej till som bara tog det för att jag gjorde det (hon spelade ingenting). Våran coach kom fram till oss helt allvarlig och frågade: Vill ni verkligen vara kvar här och spela med killarna? Haha jag bara OFC!! We're gonna kick their ass!.... typ överexcited tjej där... Men iaf, där var vi, på sidan av planen och väntade på att killarna skulle leka klart. Dom kommer sedan upp till oss och säger: Hah, so, are you supposed to be our cheerleader or what? Usch nej, svarade med ett: Never gonna happen. Vi började spela och jag insåg snarta att wow jag kan fortfarande! Så jag spelar på som vanligt, ni vet nicka, ta ner på bröstet köra på volley osv... Inget out of the ordinary liksom. Men min gay-friend kommer fram (satt på sidan) och säger att: Just because you can shoot with you'r head doesn't mean you're special.. haha han skrattar blinkar, säger you go girl, och går och sätter sig igen (så härlig människa).


Vi fortsätter spela till och efter ett tag ropar coach Childress att jag ska komma, han frågar någa frågor och sen får jag återgå till spelet. Han springer iväg och kommer tillbaka med en annan coach (fotbolls tränaren) som då får se mig spela... Vilket är ett bra resultat!! Haha älskade killarnas miner efter matchen! Nej jag är inte eran cheerleader.

Känner verkligen att jag har saknat sporten och jag går som på automatik när jag är ute på planen. Spela roll om det är en kille eller tjej, jag ska ha bollen, så om du är ivägen får du ta att jag är lite våldsam! 
Men låt mig säga att även fast det är en stor skola så sprider sig saker snabbt, fick höra mycket under lunchen. Samt att jag var tvungen åka buss hem och oooh man hörde längre bak: är det inte hon? den där svenska utbytesstudenten'? jo blondinen.. Ja osv...

jaja, nu håller iaf Houston på att storma bort, det är redan Flash Flood och åskar som satan, blir nog att stanna inne ikv..

Puss

The only source of knowledge is experience

Dagarna blir bättre och bättre, börjar känna mig mer hemma. Det mesta är skolan, där jag får mina hemlängtan-tankar, eller vissa lektioner iaf, men som jag sa:det blir bättre. En sak som är säkert är att jag då inte tänker ge upp. Bara det att fler och fler hälsar i matsalen får en att känna sig bättre!

Ni vet det dära pop-quizet vi hade i health? Jo idag rättade vi det och gissa vem den enda personen i klassen var som fick 100... Ni gissade rätt, Moi!! Haha Coach Wyat började predika om att klassen borde skämmas eftersom att den svenska utbytesstudenten fick det bästa betyget. Men helt ärligt, om man får använda boken och sina anteckningar ka det inte vara så otroligt svårt tycker jag....
Men liksom när man väl kommit in i skolan är det inte alls lika svårt, fick liksom 100 på US History också.... Vilket inte bevisar att jag är smart, utan att vissa klassers prov är enkla, även fast det känns som man failar.

Hade även 2 prov i US Government idag.. Usch! men thank god for quizes and multiple anwsers! Om det är någon klass jag ska faila så är det denna...

Har träningsvärk så det bara sjunger av den från min P.E class där vi kör Insanity workout, and it kicked my but! Och imorgon har vi det dubbelt så länge... Men älskar att det börjar kännas att man tränar igen, om jag är sjuk vet jag inte, men att jag tycker om träningsvärk är fakta. Eller rättare sagt, då vet jag att jag gjort någonting = jag mår bra.

XOXO

9/11

Som ni alla vet är det idag 11 år sedan terrordåden i NY vilket betyder att hela USA är väldigt patriotiska. Folk sprang runt i USA tröjor, byxor, färger, bandanas, pärlhalsband samt flaggor som mantlar etc. Vi fick se små videor i både U.S govt och history. Det som fastnade i mitt huvud var när en kvinna sa "first we thought it was debris, but suddenly it became clear that it was the people jumping" or something like that. Jag vill inte ens tänka mig hur det var! Usch!

Utöver det gjorde jag mitt första Heath test med open note and open book, vilket betyder att vi fick använda anteckningarna och boken till en multiple answer test, alltså A, B, C, D frågor.

Har två U.S government tests imorgon som dock inte är lika enkla som Heath, nej utan mer typ cutcut måst plugga livet av mig... Så jag har pluggat från 3-7 och nu är min hjärna så trött att jag bara vill sova. Men sitter och kollar på The voice med Lesia. Vem kan alltså inte motstå Adam Levine.. Oh My gosh!! Älskar iaf programmet, började igår:)

Nu ska jag återgå till tv-tittandet, kramar!


I Fell In Love

Idag var vi iväg till Pearland på utbytes-möte. Men före det snackade jag skype ett tag med mina underara kompisar, känns konstigt att inte träffa er och ha er där varje dag!!! Iaf vi var då på mötet där det var jag, Jessica från Danmark och 4 killar från Asien någonstans, 2 från China, 1 från South Korea och den sista kanske också var kines, ingen riktig aning eftersom att ingen av dom snackade bra engelska, dom förstod inte ens vad man sa... Vi gick sedan igenom lite av reglera än en gång, eftersom att min vmamma jobbar för ISE så hade hon hand om just den delen, resten hade Ursula som är min Area Rep. Pearland är en bra bit bort och jag fick se ännu mer av Houston. Älskar stället redan!! Speciellt om natten, då är det magiskt, men på dagen är det också underbart, kommer kännas konstigt att komma tillbaka till mini-Piteå. Kommer aldrig vilja lämna, bara pga staden:) 
Jag och Lesia for sedan och käkade glass där Christina jobbar och vi kunde till och med sitta ute! Var "kallt" ute, vilket innebär kanke bara 30 grader.... Alla älskar det. Tog en runda runt sjän vi har i området bara för att få igång kroppen lite, var blöt i svett när jag kom in på grund av värmen, och ändå är det inte i närheten av as humid som det normalt är!
Vi tog en massa bilder idag men med Lesias kamera så dom kommer sen!!
Laddar upp för ännu en dag med skola... haha taggad..


hej. 
jag måste bara fråga dig en sak. 
när du åkte till usa, åkte du efter nian eller efter första året på gymnasium ? och hur gammal var du då ? :)

Svar: 
Hej, jag åkte efter första året på gymnasiet och är då alltså 17 år, kommer fylla 18 här. Personligen tycker jag att det ändå är bra ålder, inte för att jag tror annat är dåligt :)

Styr upp det dära med cheerleaderserna nu va sara ;) du får väl bli deras headcoach så dom duger till något vaA ;)

Svar: Haha Elin jag ska försöka! får visa dom hur det egentligen ska göras! ;)

Heter din fina vän andningsproblem laryngeal obstruktion? 

Svar: Vad jag vet så har jag någonting som kallas Vocal cord dysfunction, men slår vad om att det inte är det
enda!

Bildbevis på håret kommer snart!! :D

Höres!

My first footall game

It was AWESOME!!!! For med Beth and Patrick och sen mötte vi upp Cory där (Beth's son är med i the marching band) Allt var så himla coolt! Stadion var typ enorm och det var stekande hett, ååh underbart! Dock så suger både dance-teamet och våra cheerleaders, pinsamt! Eftersom Patrick är ex football player (sen han graduated) så fick han berätta hur allt fungerade osv, trooor jag förstod :) Vårat lag suger dock och vi mötte Tomball High School, men vi vann! Woho! Fast nu kommer alla football players vara så himla självsäkra på måndag, får förbereda mig.... Så skulle vi och äta efter så Beth åkte med Cory så åkte jag med Patrick. Ni fattar inte frihetskänslan det var att bara vara "ungdomar" och bara dunka massa House så högt det gick så basen bara dånade! Låt mig säga att hans bil då är en väldigt ny Charger!!! Så snacka om att man levde! Så speiellt just på kvällen då allt är mörkt, älskar Houston om natten! Är så anorlunda :D
Vi for då och mötte upp Beth och åt på Olive Garden (ca kl 10) eftersom att ingen av oss hade ätit middag. Mums. Så två nya saker (minst) på en dag, helt ok! Och så otroligt kul att faktiskt få komma ut och göra någonting :)


Falcon sign!


Sorry för crappy video, men hade tyvärr bara min lilla kompakt och hade inte riktigt tänkt filma, men slänger upp denna ändå :)

Love U guys!

Football game!!

Såå idag ska jag fara och kolla på min första football game!! Fatta vad coolt! :D hinner inte skriva nå mer nu, men skriver efter!

Puss


Ingen telefon

Blev ingen telefon idag heller.. tydligen är det någnting som tjorvar men vi måste typ fixa det ASAP. Behöver kunna veta om jag ska ta bussen eller få hämtning, samt om jag ska iväg någonstans. Vi for iaf helt random till en liten privat hårfrisör där jag och Christina klippte oss, så nu mina damer och herrar.. Är över en halv decimeter av mitt hår borta!!! Ouch, men det behövdes! Sa 1 inch men hon tyckte det var för nött så woosh försvann mitt hår. Hon var så galet skillad så det tog i princip max 10 min per klippning, men då tvättade hon inte det, och gissa priset?! $16 alltså typ 105 kr, helt OK! 

Vi bestämmde oss för att köra lazy day för alla var så trötta och hungriga så det blev pizza. Galet gott om man doppar i ranch dressing för er som är nyfikna. Sedan dess har jag och Christina sett några minuter av mulan och sedan pluggat gärnet, har en inlämning och 4 prov imorgon, låter kul va? Inte speciellt!

Och ni ska veta att vi hade invägning idag på idrotten.. Jaa asså jag bor i det i prinip fetaste landet, och inte nog med det, utan typ den fetaste staten. Liksom antagligen tänker man att man kommer gå upp, och det hade jag förväntat mig, men nej. Har tappat 2-3 kg sen jag kom hit vilket inte är bra! Dags att köpa mer godis :P

Ps. Mamma, hälsa linus att hans bbq sås finns här, så han överlever om han ska hit tänkte jag :P

Nu ska jag sooova för annars orkar jag inte upp imorgon, Godnatt!

Don't mess with JVHS

Slutade ju skolan tidigare idag, ohja!! Jag skulle säga att dagen inte var så hemsk ändå :) på idrotten skulle vi göra pip-testet eller vad det nu heter på svenska. Men då kom min fina vän andningsproblem tillbaka och jag fick inte fortsätta för coachen, han tvingade nästan iväg mig till sjukstugan, men jag vägrade, liksom det är lugnt, behöver bara chilla lite! Vi håller på att sätta upp mål och så, därför gör vi massa övningar som vi sedan ska göra i slutet av året också. Vi gjorde armhävningar och en magövning, gissa vem som satt längst på magövning!! :P haha träffade coachen senare när skolan var slut och han undrade om jag var okej, svarade att det är lugnt, jag är en competitive person så detta har hänt förr... Han skrattade och svarade, joo jag märkte det, men du ska ändå inte vara med på såna saker från och med nu. Tack coach... :(

Någonting man inte ser varit dag i Sverige är när ett helt bord med afro-amerikaner sätter igång en låt och börjar rappa tills dom flesta är med på det.. Och när man sedan ska börja gå till klassrummet och det blir ett riot så alla poliser som brukar stå i kafeterian samt ordingsmännen måste ingripa, dock han det inte bli ett ordentligt slaggis. Alla stod ändå på borden och stolarna för att se...

Nu ska vi fara och försöka få igång min mobil igen! Håll tummarna! Kommer dock ändå inte ha internet :(


The yellow shoolbus

Idag hade vi som kallat: Block schedule. Vilket då betyder att vi bara har hälften av klasserna men dubbelt så länge. På ett sätt är det bra, man behöver inte stressa och man fattar mer, men det betyder också att man sitter där, dubbelt så länge, med en tråkig klass. Som till exempel imorgon och Algebra, om det är någon klass jag kommer faila så är det denna, vilket mitt första quiz är ett bevis på... Men dagen var bättre och speciellt engelskan 4. Den lektionen och läraren som alla hatar. Men det var faktiskt den här jag trivs i, speciellt när jag börjat snacka osv med några pers. Enda dåliga är att dom pratar så mycket att jag totalt kommer dras med i det, och Ms Freestone är inget att leka med! 
Har då åkt gula skolbussen för första gången idag!! Bilen var inne på lagning och den andra hade Christina som inte är i skola på em. Den är inte så hemsk som många säger, inte då för mig eftersom att det bara är High School elever I den (tyvärr freshmen dock). Man måste dock stressa till bussen efter sista lektionen eftersom att den går sådär som senast 5 min efter, och att ta sig genom dessa korridorer, fyllda med över 3000 elever är inte så enkelt och går inte så snabbt, så han inte ta några bra bilder.

Sedan for jag till poolen en snabbis, kände verkligen att jag behövde lite allmän chill-tid. Förstår ni hur skönt det faktiskt är?

Ojoj måste också berätta om ännu en fin händelse under lunchen. Vi sitter där ett gäng vid bordet och snackar osv. när en kines helt plötsligt dyker upp och sätter sig på pallen bredvid. Ingen märker honom förutom jag och någon utbytes brud från wherever (brasilien tror jag), men vi tänker att det bara är någon som tillhör gänget eller nå. Nej istället vänder han sig mot mig och säger: "So your'e the exchange student?" eeh ja... "where are you from?" sweden "ohh that is so cute" sedan ställer han sig upp, vinkar till någon och går iväg, utan ett ord. Liksom WTF?
Tyckte typ synd om den andra utbytisen, kändes som att ingen viste hon också var foreign och blev helt nonchad :( Men tyvärr är det så det är, + att jag verkar som värsta proffset jämfört med henne när det kommer till engelska, usch stackaren!


Puss på er! Önskar verkligen att jag hade mer tid att snacka med er svennar <3Mcfreakin'donalds

Chillade lite sådär smått på McDonalds denna kväll. Kassören var mest troligt påverkad av ett och annat vilket resulterade i 1000 frågor och konstiga beställningar, men det är hans problem. Mums med en oreo Mcflurry!
Sedan var det bara hem och ta och snabbt renskriva en English 3 paper. Satt och tog det lugnt med den vid matbordet samtidigt som Christina satt på andra sidan och pluggade, mycket kul:) fick veta att om jag håller mig frisk och inte är borta mer än tre dagar per termin (var tvungen tänka ut det ordet i typ 5 min) och har ett ca 80% average så behöver man ej ta finals! Go study and keep healthy!

Godnatt/Godmorgon


Keep yourself occupied

Är ju labor day idag så har varit ledig från skolan. Så idag har jag varit at Beth's house vilket då är poolen där jag var första gången. Dom är sååå härliga! Beth för det första är härligt kul och har humor men samtidigt väldigt strikt. Sen så var det jag Beth och Patrick i poolen och sedan när hennes man gick förbi så puttade vi ner han i poolen också, kläder och allt! Dom har verkligen humor och gillar att göra saker, är välkommen dit när som helst!! Så nu är det då tänkt att när det börjar bli svalare i oktober november någon gång så ska vi fara och paddla kanot, ohyeah! Galet taggat! Och sen så har dom biljetter till varje soccer game Houston laget har och jag får följa :P ska även med dom på skolans football games :D dom gjorde verkligen min dag, från att vara rätt trist och nedstämd till taggad på livet.

Sen nu kom vi (jag, Christina och Lesia) precis hem från att ha ätit middag med Christinas pappa, styvmamma och farmor samt en vän. Faktiskt riktigt trevligt, är överraskad. Vi for och åt seafood och smakade gumbo för första gången, samt åt räkor... Udda.

Nu ska jag, Christina och Colton på McDonalds och käka glass eller smoothie eller någon gott! Sedan plugga en snabbis!

XOXO


Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever

Tog mig tid idag till att ringa och prata med pappa som jag inte har snackat med sedan jag for. Var riktigt härligt att bara snacka + få lite support. Skypeade sedan med min mor samt min broder vilket också var härligt. Jag har tur som har nära och kära som faktiskt tar och pushar mig. Helt sjukt att det inte ens ha gått två veckor :)

For sedan till poolen, alltså poolen som tillhör vårat "område" inte den jag var i sist. Det var bara jag och en annan kvinna där, det är liksom inte en liten pool så förstår verkligen inte varför inte fler var där eftersom att idag var det varmt! For dit vid 1:30 och alltså man kan inte ligga och sola i längre perioder eftersom att du typ brinner upp. Så är ungefär så att man hoppar i poolen, lägger sig och solar tills man torkar och sedan ner igen. Med denna metod så fick jag även lite träning eftersom man simmade x-antal längor. Behövdes verkligen!!
Dock som många av er vet så tänker jag inte igenom alla saker, vilket resultatet var att jag inte drack en droppe vatten på över 3 timmar (förutom den ena och andra kallsupen). Tänk er då den varmaste dagen på sommaren i sverige, sådär kanske 27 grader och du är tacksam för den minsta lilla svala bris som kommer din väg. Jämför den med 37 grader, stekandes hett överallt, du kan inte gå barfota eller låta mobilen ligga, de få vindarna som någonsin dyker upp är inte det minsta sval och gör varken till eller från. Så alltså låg jag och svettades som om jag hade sprungit ett marathon. Sista halvtimmen låg jag bara och pressade och halvsov typ (fanns orsak). När jag skulle ställa mig upp för att börja gå kännde jag bara panik efter vatten. Vägen till servicehuset var typ flera mil.. Väl där började jag må illa, bli yr, musklerna bara dog och orkade knappt stå upp och visste knappt vad jag skulle ta mig till. Satte mig ner och visste ju självklart att jag behövde, men vafan, handfatet var sådär
1.5 meter bort. Samlade krafterna i kanske 10 anstängda minuter med kallsvettning för att sedan satsa och typ attackera handfatet. Drack typ 5 klunkar men började må så illa osv att jag var tvungen sätta mig på det skitiga golvet igen. Hur skulle jag fixa att gå hem, även fast det är typ 2 min. Äääh vafan satsade och började gå, fick sätta mig ner en gång (skulle ha varit betydligt fler om jag inte var så envis) men lyckades komma hem till slut. Och usch deckade dirr i sängen och orkade inte upp.

Sååå nu har ni hört historian om: Sara, vätskebristen och värmeslagen. Väldigt otroigt fin och speciell historia om en tjej som borde tänka efter lite mer eftersom hun nu inte är i lilla landet lagom utan stora staten längst ifrån lagom man kan komma. Dock så ska vi nog till andra poolen imorgon, man lär sig av sina misstag, eller hur?


Ne nu ska jag sova och förhopningsvis bli av med den obehagliga känslan :)

PössI'm not upset that you lied to me, I'm upset that from now on I can't believe you

Wow, vad ska man säga... Jag mår bättre, och för varje dag som går blir jag mer och mer som mitt självsäkra och pratglada jag. Idag var alltså första dagen jag hade alla lektioner och allt blir till och med enklare och härligare, samt att jag har börjat träffa och känna igen några personer. Det har liksom börjat smälta in att jag faktiskt är här, men samtidigt blir jag lika förvånad när jag sitter där och faktiskt inser att alla omkring mig pratar engelska. Kan ju säga att jag hade några udda uppleveser idag på skolan så here I go. Vi börjar med U.S Govt där vi sitter vid bänkar (ni vet såna som i filmerna där stolen sitter fast vid bordet) och en random guy kommer och sätter sig bredvid mig men tänkte liksom inte mer på det annat än att han frågade om han fick låna några papper och om han skulle ta bort min bok för mig. Men när klassen har slutat (6 min till nästa klass) så rusar i princip alla ut ur rummet till deras nästa lektion och efter ett tag upptäcker jag att denna kille går samma väg som mig, mot the gym (han är inte i den klassen och den är lååångt borta). Så precis innan jag skulle gå in i rummet ropar han fast mig och liksom:hey, what's your name? jag menar liksom okej det var schysst och så, men come on! Dock så upptäckte jag senare att han är med i the Football team och att han hade lektion där eller nå....

På gympan var man tvungen köpa denna ugly tröja att ha under lektionerna och jag kommer verkligen ta en bild på den någon gång! Iaf så var det lunch efter, fortfarande lite awkward eftersom att det är olika personer vid varje lunch. Men sitter där då en kines helt plötsligt vänder sig från sitt bord av kines/mexikaner och literally ropar till mig: Ey blondie, what's your name?! Svarar och sedan vänder sig denna kille till resten av bordet och ba, ja hon heter sara.
What is it whith the guys?!

Liksom när det första en snubbe frågar en är: Dricker ni i sverige? till: Do you smoke in sweden (you know..) svarar nej på det, till att han säger: You are in Houston now girl, we do, and tell me if ya need any, aight?
W.T.F NEEEEEEEJ

I U.S History gav jag bort hela 3 svenska kronor till några härliga personer. Men det börjar bli lite för friendly när en kille börjar säga att han ska ta mig till a texan game, or the galleria, or if I wanted to watch the new movie thats out medan hans flickvän sitter bredvid.. Vi har det till och med på film, dock så skrattar vi mest åt det

Har då i alla fall träffat några riktigt härliga tjejer som jag kanske ska hänga med imorgon, får väl se hur det blir med det :)

Nu ska jag sova, ttyl! (11:35pm)

RSS 2.0