Påsk nu då, tänk hur nära det är till USA om ett år...

Ons 20/4-11

Jo precis som rubriken säger så kan ju alla 12/13 utbytisar tänka sig att om endast ETT ynka litet år så är vi bara några månader från USA eller vart man nu far! 
Som nästan ensamma i sverige (känns det som) så får Piteå kommuns skolor lov idag, vilket betyder att det kommer nog bli mycket kompisar, grillkvällar och mycket mer, men man får inte glömma att det också ger väldigt mycket tid till att spekulera om USA... MEN idag så fick jag ett mejl från Explorius, "gud vad spännande" tänker ni nu, på den fronten gör jag er besvikna (+mig själv) genom att det endast stod såhär:
Jag vill härmed bekräfta att vi tagit emot ditt JA-tack kort gällande en plats på Explorius High School program 2012/2013. Vi tycker att det är roligt att du vill åka med oss och ser fram emot att ta en ny kontakt efter sommaren.
Jag läste detta och fick en kommentar i huvudet, WTF!? jo som jag fattade så kommer alla papper och sånt först i höst. Väldigt dåligt! Varför gör dom så att man kan anmäla sig och sånt om dom ändå inte tänkt låta en börja med ansökningarna?? jaja, men nu ska jag vara glaaad :D 

Frågor:
Hej, har en fråga bara. Gick dina föräldrar med på att åka till USA från första början eller fick du tjata mycket? Jag vill nämligen också åka 2012, men dom verkar inte riktigt ta det jätteseriöst från min sida och jag vill verkligen åka. Har du några tips isåfall? 
Ha det bra!


Hej! Och vad kul att du också vill åka! :) Nej mina föräldrar gick inte inte med direkt, har faktiskt haft rätt så mycket problem med dom (lr mest med min pappa). Jag tog liksom upp USA rätt så ofta och så men att tjata skulle aldrig fungera på dom. Mina föräldrar tog det inte heller seriöst och trodde det var en ide som snart skulle gå över, så efter några diskussioner med mycket tårar bestämde jag mig för att ta tag i det. Jag satte mig och gjorde ett häfte på flera sidor om allt från ekonomi, hur man kan bidra och vad som kommer behövas mm. till alla detaljer från avfärd till hemresa. En dag ett par veckor senarenlade jag fram det och sa "här, ser detta nog seriöst ut". Det hjälpte väldigt mycket! Leta reda på svar på alla frågor dina föräldrar kan hitta på och beställ hem broschyrer. Allt detta hjälpte mig och hoppas det kommer hjälpa dig!!
Ha det superbra!!

Åh, så roligt att du ska åka!:D:D Ska också förmodligen åka 12/13 (har inte anmält mig ännu). Men längtar så oerhört!;O Vilka stater hade du tänkt dig då?:D

Vad kul att det börjar strömma in folk som vill åka 12/13!! :D Jag förstår känslan, längtar som bara det! 
Vilka stater... Jo än så länge är det 1:FLORIDA 2:TEXAS 3:ARIZONA men velar fortfarande lite, får se hur det blir i slutändan :)
Kram och hoppas allt går bra med anmälning mm.

Kram till er alla! kommer nog bli ännu färre inlägg nu ett tag pga mejl, men fortsätt ändå fråga och titta in! något inlägg kommer väl då och då

Papper!

Ons 13/4-11

Fick mina papper idag!! :D så nu ska jag bara fylla i Ja-tack kortet och sedan skicka in det. Det blir så att jag väljer delstat, jag har länge funderat vilka stater och det har nästan blivit för svårt at välja någon alls, men jag ska välja! (dock så gör man inte det på detta papper, det kommer sen) Men nu tar jag och fyller i allt och sen så tror jag att jag far och postar det sen idag eller i morgon :) 
Jag kan inte fatta att jag verkligen är på väg! Gud vad jag är glad!
I alla fall så kan jag berätta sakerna man fyller i på detta papper:
  • Vilket år
  • Vilket land
  • Vart ifrån man ska resa (luleå för mig, möter upp resten på arlanda)
  • Avbeställningsskydd
  • Lite studentuppgifter
  • lite övrigt


Om ni har några funderingar eller om ni också ska åka iväg 12/13 (lr något annat år) så får ni gärna höra av er!

Kram på er!

Uppdatering: Nu är det postat! (och jag som sa att jag skulle vänta, men 2 månader är nog enough)

Antagen!!

Fre 8/4-11

Yes! ni hörde rätt, äntligen har jag fått svar :D Jag fick ett mejl där det stod att jag är antagen och att jag snart kommer få hem ett Ja-tack brev! Haha, hoppade av lycka när jag såg det. Samtalet lönade sig...

Hej,


Vi vill meddela dig att du har blivit antagen till vårt High School program!

haha, kort uppdatering men ett kuligt sådant!

Kraam <3Samtal

Tis 5/4-11

Jo! Nu har jag ringt! förut har jag bara haft mejl-kontakt men nu så tog jag mig samman och ringde. Vfö har jag inte gjort det tidigare?? jaja, men nu är det i alla fall gjort :) Var faktiskt inte ens nervös när jag slog nummret, och de svarade så snabbt att jag inte ens han tänka på vad man skulle säga mm, haha :D
I alla fall så när jag sa till hon att jag hade intervjun i Feberuari (!) och än inte fått någontig så sa hon någonting om att det absolut inte ska vara så och att hon skulle fixa.
Sedan blev det telefon igen och då sa hon att paperna hade liksom "farit mellan stolarna" (som hon nu uttryckte sig) hos hon som intervjuade mig (och haft mejl kontakt med) och så sa hon att det absolut inte skulle vara såhär.
Så nu kommer jag troligtvis få dom i vecka lr på måndag, YEY!

Var bara tvungen säga detta (man ska ju skriva om sina erfarenheter, haha) och att var inte rädd för att ringa!
Dom var supertrevliga så inget att oroa sig för. Gör inte som mig och vänta i 2 månader innan man väl ringer, det funkar bättre och går mkt snabbare att få svar!


Kram <3

Ps. är det någon fler som haft liknande problem?

Böcker

Mån 4/4-11

Eftersom att det regnade på vägen hem från skolan så passade jag på att gå in på bilblioteket.
Där var jag ju bara tvungen kolla på USA böcker så det blev att låna hem dessa :)

Jag och dessa gullingar :) + att jag lånade Cali också... Fans dock ingen Az


Dock så har jag fortfarande inte fått något från Explorius, så det ger jag tumme NER!


Lite tråkigt att det ska gå så segt för just MIG! lr för någon annan! Det får mig att känna mig såå efter när man ser på alla 12/13 bloggar att de redan skickat ja tack och sånt. Tom. de som hade intervju efter mig (inget illa menat) men samtidigt vet jag att många har inte ens skickat in ansökning. Kanske bara är bra att jag inte får det så tidigt, skulle nog göra bort alla papper så snabbt att jag funderar på vad man ska göra nu, men man vill ju i alla fall ha möjligheten att välja om man vill göra dem lr inte!

Jaja, ska inte klaga mer och dra ner mitt humör :D

Kram på er <3

Bjuder på en av mina <3 låtar just nu

Kings & Queens- 30 seconds to mars

RSS 2.0