Telefon

Tor 20/1-11

Kan ni gissa vilken shock jag fick idag när min lillebrorsa kommer med telefonen och ger den till mig( Ingen ringer typ längre på vanliga till mig). Jag tänkte inte så mkt mer på det men sen när jag hörde någon presentera sig och sen Explorius, jag hörde i princip bara det. Haha så nu är intervjun i alla fall planerad. Hon sa att jag skulle fundera på vilka delstater och sånt jag skulle vela till så jag antar att man kan "börja välja" delstat då? asså jag har inte någon riktig aning men...
Jag funderar fortfarande på vilka jag ska välja, får väl göra ett inlägg om det senare innnan det blir på papper...
Till intervjun (som btw är i hemmet) ska man ha med sig "student profile" (den som jag tog kort på), en kopia på sitt senaste betyg och ett foto på mig :)
Intervjun kommer vara om ca 2 veckor, så vi får se om jag uppdaterar mkt innan :)
Papprena var lite "tankekrävande" eftersom att dom kommer skickas till värdfamiljen, men ingen stoor utmaning.

Okey, sorry om inlägget blev rörigt men what ever!

Ha det great, fråga på om ni har frågor
Kraaam!!//Sara

Papercut

Tis 18/1-11

Vet ni vad?! Jo jag har fått hem papper som jag ska ha med mig till intervjun! Mitt hjärta slog några extra slag då jag såg Explorius kuvertet! Haha :D Det var rätt så weird frågor och flera som är lite svårare att svara på, men nog ska det funka. 2/3 av frågorna skulle man svara på engelska, jag kan ge några exempel på frågor:
-Why would you be a good ambassador for your home country? (liksom vad ska man svara på den??)
-What do you think you can contribute with to your host family, school and community? (hmm...)
-Could you adjust to sharing a room with a host sibling? (skulle jag det? jag vill ju liksom inte dela rum med en 7 åring?? men det skulle nog vara okej med en i samma ålder? eller jag vet inte!! kanske??)

Så nu ska jag sätta mig med papperna och fundera... Jag får väl hitta på några smarta meningar eftersom att V-familjen kommer se dom :)

Wish me luck!//Sara

Intresseanmälan

Tis 11/1-11

Nu har jag skickat en intresseanmälan!!
Åååh jag kommer bara på låten "och här kommer alla känslorna på en och samma gååång" haha nog för att jag hatar den låten men... Haha och jag kan säga att alla känslor kommer faktiskt! Nog för att Intresseanmälan kanske inte är så JÄTTESTORT men alltså det går bara inte att beskriva känslan, för på något sätt så har man precis börjat ändra sitt liv! Visst jag har inte varit på intervju än men ändå! Jag sitter här och typ gråter av glädje!! Min dröm håller på att gå i uppfyllelse! hur kan man inte känna för Det liksom??
Jag kan berätta för er som undrar om det är någonting speciellt man måste göra.
Så man skrev in alla saker som vad man heter mm. Sedan kom det till "Meddelande: Jo där skrev jag vad mina intressen är, lite mer personlig info, ni vet? Ni som funderar på att anmäla er och bara har någon fråga om det (tills vidare) så är det bara att fråga! VÅGA FRÅGA haha
Jag kommer nog med mer info om vidare utveckling (wtf hur skriver jag egentligen??) haha

Puss och kram!! <3//Sara

Ps. Just för tillfället kommer jag svara på era frågor i kommentar- rutan, när det blir mer frågor/kommentarer och när jag helt enkelt kommit längre, då kommer jag att göra inlägg med svar :)

Explorius

Ons 5/1-11

Jag är nu VÄLDIGT inne på att åka med Explorius :) Men en sak som jag läste på Utbytesstudent.se var att en av deras samarbetsorganisationer inte tar emot bla. kattalergiker (som jag då är) dock så tror jag ändå att det inte spelar så stor roll (om det nu är sant), man får väl bli placerade i en annan samarbetsorganisation?
Jag kan berätta lite varför jag är mest inne på Explorius:
*Soft-Landing Camp i NY = 3 dagar i NY
*Dom tar in mindre studenter= Mer koll
*Billigare
*Områdesval= Ingen extra kostnad
*Verkar ha ganska mkt aktiviteter (vet inte riktigt hur det är med dom andra organisationerna)
Det finns säkert mer men detta tycker jag var lite basics
Jag har även funderat på EF men har nu insett att dom var dyrare, och eftersom att fler har åkt med dem så hör man även fler dåliga saker (no offence). En sak som jag tyckte var en riktigt bra sak med dom var att man fick ta körkort, men då är frågan om värdfamiljen har en bil att låna ut?? Med explorius får man inte det på grund av försäkringsskäl. 
I princip alla som är i USA nu (och har varit där) säger att bilen verkligen behövs.
Men jag tror det är en större upplevelse att åka till NY än att kör bil?
Tummen upp för Explorius (klicka på bilden för att komma till deras hemsida)
Ha det gött!
Kraaam på er alla! <3
(Jag kommer sen när denna blogg blir mer aktiv att flytta inläggen så att de blir närmare varandra, annars blir det bara så jobbigt)

RSS 2.0