Delstatsval

Ons 12/10-11

Jag tänkte ta
mig tiden att berätta lite mer om mitt delstatsval :)

Jag valde då alltså Florida, Texas och Arizona. Som ni kanske märker så har alla dessa stater ett rätt så varmt klimat. Jag tänkte såhär: Om jag ändå ska uppleva helt nya saker och bo i ett nytt land, varför bo i en stat med samma klimat som Sverige?

Florida: Jag valde det för att jaa liksom vem vill INTE fara till FL?! Värmen, de olika kulturerna, ja så mycket olika anledningar, och förstår ni hur oerhört coolt det skulle vara att hamna i Florida!

Texas: Jag valde texas som två:a därför att jag på något sätt är kär i stället, vet inte riktigt varför :) Men värmen (hehe) och så verkar det så trevligt. Typ BBQ-kvällar Football-kulturen mm :)


Arizona: Ni alla vet väl att i AZ ligger bla. Grand canyon, otroligt vackert :) Arizona verkar på något sätt vara rätt så "open minded" och jag tror att det skulle vara kul att bo här :) Och än en gång: värmen!


Ja, så dessa är de tre stater jag valt, vilka är era favorit stater? Dock är det inte alls säkert att jag kommer att komma till någon av dessa stater, jag kan lika gärna hamna i Wayoming. Med Explorius så kostar inte delstatsval men om man väljer Florida eller California så kostar det extra eftersom det är många personer som vill dit :) Om ni undrar om någonting så är det bara att fråga!
Har inte riktigt haft tid att svara på denna fråga än (Förlåt!), here comes :)

hej, jättebra tips :) men jag undrar det med kostnaderna, hur mycket har du räknat med att allt som allt blir samt enskilda saker så som vaccinationer och allt sådant? funderar också på att åka nästa år, men känns lite jobbigt att lämna klassen som jag redan trivs med, går första året på gymnasiet, vilket år går du? eller alltså efter vilket år blir det du åker efter? superbra blogg verkligen! har fastnat för den! kram

Allt som allt går nog på ca 100 000, men i grund och botten är det grundavgift på ca 69 000, sedan tillkommer försäkringen på ca 8 000 (ska kolla säkra piser snart, kommer inte ihåg exakt) Om du vill välja FL eller CA är det 4 000 till. Min läkarundersökning gick på si sådär 1 000. Jag har redan tagit mina Twinrix-sprutor (som är obligatoriska för detta) och jag minns inte priset :) Hmm vad mer... javisst, och så är det Visum-historien.
Vet inte priset för det men kanske 4 000 eftersom att jag behöver flyga ner till Stockholm för intervjun.
Sen har jag säkert glömt en massa nu :) 
Jag tycker inte du borde låta klassen stoppa dig! Jag går 1:an och jag trivs också jättebra, och alla i klassen vet om att jag ska fara och stöttar mig till 100%! De kommer fortfarande att finnas kvar när du kommer tillbaka, även om du kommer gå 1 klass under dem :) Naaw Tack! Värmer jättemycket! Kraam


Ha det gött!! // Sara

Ansökningshandlingar

Tis 19/9-11

Nu när jag har lite mer tid, ork och koncentration kan jag berätta lite mer om min Application :)

Den består av ca 20 st sidor man ska fylla i, vissa av dem måste man skriva ut, skriva på och sedan scana in dem igen, vissa gör man på hemsidan och vissa är blandningar :) Det finns 4 stycken "kategorier"
  • Student information : 1.Student's Information 2.Brothers & Sisters 3.Personal Data 4.Family Album (10 bilder) 5.Student's Letter 6.Parent's Letter

  • Educational information : 7.School Information 8.Transcript Of Grades 9.Language Evaluation 10.Social skills

  • Health questionnaire : 11.Medical History 12.Clinical Evaluation 13.Immunization Record 14.Authorization To Treat A Minor

  • Insets :  15.Program Agreement 16. Liability Release 17.Travel Authorization 18.Private School 19.(Explorius) 20.Regional Choice 21.State Choice 22.Supplements
Ja nu fick ni en liten insyn av vad man ska göra för saker :) Jag har gjort det mesta, kan skriva vad jag inte gjort.
  • Family Album: Jag måste hitta lite roliga bilder och ta någa nya.
  • Student Letter: Jag har börjat skriva, men jag vill att det ska bli bra, så det får ta ett tag.
  • Parents Letter: Ja det är ju mina föräldrar som inte gjort det.
  • Transcrip Of Grades: Måste till skolan och få det stämplat, that's it.
  • Läkarsakerna: Jag ska till Läkaren nästa tisdag, då blir det klart.
Det är alltså det jag har kvar :) Sen så får vi se om det blir godkännt av USA ;) hehe
Såå det är detta jag har hållit på med under helgen. Jag erkänner att ibland så kan det bli rätt så kaos i hjärnan när man ska lada upp det och det pappret, nej vänta var det inte det, oj jag råkade göra fel... Ny kopia...
Ja ni förstår, men det går bra tillslut, så oroa er inte :)

Imorgon ska jag ta med mig papprena till skolan och få det fixat, sen trooor jag att jag hinner fixa brevet i veckan, albumet i veckan/nästa, samma med föräldra-brevet, sedan blir det läkaren :)

JO! Det här får jag ju inte glömma, JAG HAR VALT DELSTATER, bara så ni vet, hehe det blev 1.Florida 2.Texas 3.Arizona

Det får räcka för denna gång, hoppas ni har det underbart

XOXO// Sara

Ps. om ni inte ser den nya designen tryck F5 :)

My life belongs to the other side, behind the great ocean's waves

Fre 16/9-11

GISSA VAD, ALLA UNDERBARA!!! Jag har fått mina ANSÖKNINGSHANDLINGAR idag :D Jag är bara såå Taggad just nu, så ni få ursäkta mina vokaler ;)

Alltså precis som jag sa så har jag fått mina ansökningshandlingar idag. Det betyder att man ska börja söka ordentligt till USA:) Förut har jag bara blivit "antagen" och så nu under sommaren har jag och massor av (Explorius) utbytisar peppat varandra. Det var först efter alla 11/12or åkt som vi skulle få fortsätta med processen.
I dessa nya papper (som btw kom med mejlen) får man fylla i mer information om sig själv.
Eftersom att Explorius har sammarbetsorg i USA så får man även en sådan tilldelad :) Jag fick ISE, Alla som ska välja Delstatsval fick dem :) 
Såå nu sitter jag alltså och fyller i, skriver och funderar... Men det är kul, jag är taggad!

Just nu är jag för hyper för att kunna skriva någonting mer eller me detaljerat, men jag återkommer ;)Puss <3// Sara

Ps. Ny Design på väg, därav kaoset

RSS 2.0