First day of High School

Så, idag var min första dag på High School. Jag skulle ljuga för er om jag sa att det var roligt och lätt och jag har träffat en massa med vänner. Därför ska jag berätta som det faktiskt är. Vi var klar med min registration idag klart till 2a klassen vilket var 3 period. Ska berätta hur det går till, detta är alltså mitt schema:

1:Health
2:Engish 3
3:U.S Govt
4:P.E
5:U.S History
6:Algebra 2
7:English 4

Inget vackert eller bra schema men det är detta som krävs för att jag ska få ta graduation, men som det känns nu så är jag hellre en junior med bättre schema och klasskamrater.
Iaf så har vi normala dagar Mån, Tis, Fre och spec på Ons (1, 3, 5, 7 period) Tors (2, 4, 6 period)
Kom ju då in mitt i period 3 och usch. Jag har aldrig kännt mig såhär osmart och dum förut. Fick sitta inne i ett litet hörn och var tvungen gå fram till läraren och säga att jag var utytesstudent. Klassen fortsatte bara på och jag fattade ingenting, han snacka med typ 3 pers som om jag ska vara helt ärlig var riktiga jävla gäng losers. Men whatever. Som tur var räddade Christina mig till Lunch eftersom att detta är enda dagen med samma, kan inte tänka mig hur mycket värre jag skulle mått om jag var själv inne på någon toalett som vissa varit.
Vidare till Historian som var med juniors, denna klass var mycket härligare och hade några som faktiskt var treviga och snakade med mig, även fast jag fortfarande kände mig helt bakom flötet. Och sen engelskan, den var fan tuff och varje person jag snackat med säger att läraren är hemsk, men det funkade väl. Tills jag fick läxan att skriva en 500 word paper due next Friday varav man fick välja på 3 ämnen. Varje gång jag satte ner pennan för att börja kände jag att ögonen fylldes av tårar, fick ta en paus, och sedan samma historia tills klockan ringde. Dock när jag stod utanför och väntade på hämtning kom två brudar fram till mig oh frågade om jag inte var i deras last period english och att jag var so cute. Dom sa typ att om du behöver hjälp så kom och fråga oss. Detta var fan det bästa som hände på hela dagen, helt depp va...

Kom hem, grät en skvätt över allt detta samt saknad av säkerheten där hemma skulle jag tro. Och självklart kan jag inte skriva detta utan att böla ännu mer, hoppas iaf att imorgon är bättre.

Ps. Ja jag vet att jag valde detta själv pappa men ibland måste man också få må lite dåligt.

Love you!


It is by chance that we met, by choice that we became friends

Vaknade tidigt idag, även fast jag inte har skola. Antar att jag inte kommit in i tidzonen än. Tog det iaf lugnt medans de andra var på jobbet/skolan, såg lite 90210 och käkade svenne-godis. Sedan kl 12 började jag Skypea med min underbara Olivia igen, visst kan man snacka över fb och sånt men det är långt ifrån samma sak, liksom i Sverige kunde vi typ snacka i telefon 1 timma om dagen! Sedan droppade vännerna in eftersom, Alfred, William, Anton och Ellen. Det var så underbart att snacka med dom igen! Dock har det bara gått en vecka, men vetenskapen om att du inte bara kan fara och hälsa på dom eller vara med dom är det som tar på en tror jag. Sedan skulle jag Skypea med min moder men hennes Skype var helt stört så fick ringa henne istället, bara för att. Sen tänkte jag gå till poolen men blidde inte, utan jag gick ut och la mig på gräset och solade ist. Nu har jag också käkat äkta Amerikansk pizza med ranch, helt nice! Det blir tidigt i säng ikväll, vi ska göra ett nytt försök med skolan imorgon, så än en gång, WISH ME LUCK!!
Önskar att jag hade tagit kort men jag och Christina skulle göra "the oreo challange" vilket betyder att du ska sätta en oreo i pannan (halvt liggandes ner) och sedan med bara hjälp av grimasher osv få ner den till munnen och käka upp den. För att vara ärlig klarade vi inte av det och gav upp efter ett tag efter flera skrattanfall. Men självklart käkade vi upp våra kära oreos ändå!!

Ps. Pappa, kan du inte ta dig tid och fixa Skype? Även fast inte mäster teknikern är hemma :) Älskar dig <3

Poolen

Som sagt, drog till poolen och låg typ chilla i solstolen i ca 30-40 minuter eller någonting sånt. Det var såååå varmt! alltså nu snackar vi minst 33 grader i skuggan. Jag kunde inte ha mobilen framme när jag lyssnade på musik eftersom att den blev överhettad och började varna för det, så jag var tvungen sätta den i en kylväska med vattenflaskan. Man kan knappt gå på poolkanten utan att bränna sig! Men iaf efter ett tag så blev det så himla varmt så jag var tvungen hoppa i poolen, fanns liksom ingen annan utväg :) Efter ett tag kom Patrick också ut så vi snackade. Tror helt seriöst vi badade från typ 1-6 på ett ungefär. Och tror ni man tänker på att smörja in sig extra med solskydd när man badar? svar:nej. Så nu kan man väl säga att jag har fått färg i ansiktet spceiellt, men det lutar nog mer åt det röda hållet för tillfället. Men det var iaf härligt så nu känner jag ännu en människa här i Texas!

Sen åt vi Turkey-burgers med majskolvar, riktigt gott faktiskt om ni ville veta! Efter det har vi bara chillat, och jag är sååå trött så nu ska jag bara ta och dö ett tag sådär at 10pm.

No school today

Japp, som ni läste så blev det ingen skola för mig! Vi var först och registrerade mig och så, visst det gick bra, men jag måste fixa fram ännu mer betyg och papper, för att det ska funka att jag tar Graduation, bla gympa. Och som ni svenskar vet tar man ju bort ett betyg i slutet av 9:an, detta var då min idrott, därför står inte det i betygen viket resulterar i att det ser ut som att jag inte haft Idrott.
Därefter var vi tvungen fara till skolan för att fixa schema osv... När vi insåg att vi knappast skulle vara klara före 4 eftersom att det var så många elever där så åkte vi hem. Därför blev det ingen skola. Dock ska vi nog tillbaka på onsdag när det mesta har lugnat ner sig. Så nu sitter jag iaf här, hemma igen medans Christina är på skolan. Dock så ska jag nog dra och bada lite senare eftersom att just nu sitter jag och desperat försöker kontakta massa människor.
En sak jag måste säga, missförstå mig inte nu! Är att jag som vit tjej med blont hår verkligen står ut i min skola! Här är de flesta Mexikaner eller mörka, det finns ju självklar "caucasians" men gosh, det är bara så udda! Liksom här kommer det en massa "gangstas" med deras gäng, 5 storlekar för stora sneakers, samt jeans, deras kepa hängandes i hällorna på byxorna, och en wierd T-shirt. Jag har inget emot dom, men liksom come on, om du ser ett sånt gäng i Luleå/Piteå så flyttar du dig rätt snabbt ur vägen. Här, well go get a bitchy attitude or go home i princip. Haha ne men det är bara lite udda och många verkar ändå schyssta.

Nu ska jag dra till poolen, c ya guys, love u!

Up early, again

Idag kan bli min första dag av High School!! Det jag menar med kanske är om vi hinner skriva in mig i tid, men jag har tid om en timma (7.30) hos någon brud som ska skriva in mig eller nå sånt. Samt ta reda på exakt vilken klass jag ska gå. Jag är typ såå nervös! Liksom det är en så stor skola så ingen kommer veta att jag är en utbyesstudent. Men äh, vi hoppas på det bästa och kör hårt!

You can't win if you don't try


The Mall

10:30pm
Idag har jag och Christina varit till gallerian i närheten vilket då är en "mindre" vilket betyder närmare storleken om du adderade alla gallerior i Luleå, alltså rätt stor... Vi gick mest runt och chillade medans Lesia var hemma och jobbade. Åt glass från Christinas jobb, eller ja, typ, men whatever!
Saken är den att på alla parkeringar vill verkligen alla parkera precis vid en entré, insåg detta senare när det blev stekhett när man var tvungen gå en bit.
Vi köpte iaf varsitt par jeans inne på Hollister som var på sale. Dom var really great och billiga, men det var inte det bästa! Nej utan jag och Christina stod i kassorna bredvid varandra och kassörerna var (rätt så helt OK) killar, och mitt kort blev typ lite knas, så min kassör bad om att få se kortet, då utbrister Christina "she's from Sweden" för att han ska veta att det inte är Am. Helt plötsligt börjar hennes kassör snacka om hur coolt det var och båda liksom börja snacka om hur bra engelska jag hade och att dom aldrig hade kunnat gissa att I was foreign, hennes till och med sa att han totally skulle komma till Sverige och visit me. Haha men dom va iaf nice. När vi är på väg ut från affären säger Christina liksom helt cool, "you totally know they both were hitting on you" haha såå, enligt hon fick jag båda eftersom att dom var för korta för henne, man tackar!!
Sedan var vi iaf in på Victoria's Secret där vi var och kollade mina mått och så, liksom bra att ha!!

En positiv sak med att man får körkort så tidigt här är att vännerna kööörrr! Så det blev så att vi for runt överallt och letade efter en ryggsäck till mig för skolan, men allt var slut. Sen så har vi varit och hämtat upp Christinas pappas truck till henne, och kan ju säga att det var en wierd experience. Blev lite awkward snack, men det ledde till något bra, så nu känner jag mig lite mer hemma här. Dom är så udda, men alla som känner mig vet att jag också är det, så jag tycker om det och dom! <3

The greatest barrier to success is the fear of failure

10pm

Jag var ju som sagt i skolan idag, kan bara säga wow. Det var väldigt övervälmande! Allt var så stort, så mycket folk, allt var liksom så olikt!! Vi gick in i the gym där man fick se lite danser, höra the principal talk osv. Efter det gick jag och min vmamma runt lite i skolan, hämtade upp Christinas senior T-shirt och bara allmänt tittade. Blev introducerad för några stycken ungdommar (träffade en dansk mamma också) och vi hörde runt lite om the danceteam, cheerleading, soccer och lite annat, vi ska e-maila the coaches.

Eftersom att min familj hade en utbytesstudent förra året och hennes Yearbook hade kommit så for vi till the Post Office för att skicka det till Danmark. Vilket jag kan säga till er att det inte är allt för billigt om det väger mer än 4lb. Efter det for vi vidare till en galleria och kollade runt lite. Vi gick in på Victoria's secret och sedan vidare till Macy's där jag köpte en ny bikini (som var sååå billig), behövde verkligen det! Och imorgon ska nog jag och Christina och göra nå kul, får se vad vi bestämmer oss för att göra :)

Iaf så har vi varit på Target och Walmart och båda var HUGE! köpte shampoo och sånt, ansiktsskrubb och sedan några skol-saker. Och låt oss inte glömma ett nytt par Flipp-Flopp eftersom att alla här har det 24/7, dom gick på sådär under 3$. Dock så vet jag inte riktigt vad jag behöver för skol-saker än eftersom att jag inte bestämt mitt schema, vi ska göra det på måndag. Sedan dess har Christina varit på sitt andra jobb för dagen medans jag och Lesia bara har suttit och sett en massa filmer och sånt, första gången jag såg footloose och den var såå bra! Nu ska jag typ lägga mig och läsa eller se någon serie, och sedan ska jag bara dööö, är så himla trött!

Btw, drickorna här är sååå stora! men med denna värme behövs det typ :)

Freshman orientation

Klockan är nu ca 7 och ska snart upp och käka frukost och sedan iväg till skolan för en freshmen orientation. Vilket betyder att man far som ny och dom som precis ska börja skolan far och kollar in hur den ser ut.
Kan ju även säga att jag nog kanske fortfarande är lite jetlagad, somnade på soffan igår när vi såg film och nu vaknar jag innan väckaren... Kul. Well nu ska jag väl stiga upp (om jag orkar) och sedan va lite social kanske, eller hehe jag är inte så pratglad på morgonen, inte heller Christina.

Puss


At The Hostfamily

Nu är jag framme i Houston, Texas!! Steg upp kl 2 i morse eftersom att bussen  gickmot flygplatsen kl 3 och 5 gick planet. Dom hade typ världens konstigaste security check! Man var tvungen ställa sig i en sån där konstig kopps-scanning typ. Blev typ rädd när dom sa att jag skulle stanna och hålla händerna över huvudet.
Satt sedan och väntade på flyget med några underbara personer som jag lärt känna. Jag flög först till Charlotte, North Carolina och sedan vidare till Houston. Dock på grund av dåligt väder blev vi typ 1 timma försenade :)
 
När jag skulle kliva av planet slog mitt hjärta typ i 210 och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Fick gå en bit, men sedan såg jag dom! Kände igen dom redan från ett bra avstånd och visste typ inte om jag skulle springa sista biten eller inte (gjorde inte det, haha) och när jag kom fram fick dom var sin kram, var typ så lycklig. Det blev inget awkward eller sånt utan vi gick till baggage claim, hämtade upp mitt fina lilla bagage, tog lite kort och så. Sedan gick vi mot bilen, snacka om Truck!! Fick lära mig hur man kliver in i den på rätt sätt (finns rätt och fel sätt) och nu tror jag det har fastnat.Vi for till huset och lämnade av allt mitt bagage och så, träffade hundarna (som dom hade sagt kunde vara lite avståndstagande i början) som var såå gulliga, vi blev homies dirr och nu ligger dom och chillar i sängen med mig.
Iaf så for vi och käkade hamurgare som var sååå god! Och sedan skjutsade vi Christina till hennes första dag på jobbet! hon kommer snart hem så då får jag höra hur det var :) Vi kommer verkligen bra överens, har samma filmsmak, hon är rätt staightforward (vilket jag gillar), har humor och är avslappnad. Efter det åkte jag och Lesia iaf och shoppade lite i typ världens största affär! vi gick dock ganska snabbt igenom. Så nu har jag packat upp och sitter och tar det lugnt med hundarna, snart ska vi dock äta (min vmamma lagar egen mat, lycka!) och sedan blir det movie time!! :D
Bella

Boo Boo and Bella


Berättar mer om NY snart! C ya!

Förlåt för de dåliga bloggandet

Hej allihopa William här, skriver istället för Stoara! på sistone har vi varit i NYC, kollat på brooklyn bridge samt frihetsgudinnan. Det var verkligen roligt, vi skrattade och skapade massa roliga minnen tillsammans. Idag har jag handlat på Victoria's secret och Pink, två underbara affärer. Maten har också varit god, vi åt på ett café som var väldigt mysigt. Just nu håller Sara på att packa och göra sig iordning för sängen! så nu får du ta och tacka mig för att jag skrivit detta korta inlägg. Godnatt, imorgon åker jag till min värdfamilj och det kommer bli superawesome! :D

New York part 1:1

Tjatja bloggen! Idag var första dagen inne i New York City, fett med nice! Vi steg typ upp kl 6, käkade fukost! Vi tog bussen in till stan, tog massa kort, hämtade upp våran Tour-guide. Vi åkte runt, lärde oss typ själva NY systemet, det var fan ändå rätt enkelt. Åkte och kollade i Central Park, Greenwich village, St, patrick's church, och massor annat. Kl 1 var vi klara och fick gå och shoppa, snacka om shopping alltså! Dock så var vi så himla slut att vi knappt, orkade shoppa, men lyckades ändå shoppa, ett linne, en kofta, en I <3 NY T-shirt and a couple of white converse. Vi ska i alla fall sova nu, medans ni svenskar typ stiger upp, så godnatt, eller god morgon, vad som än passar :) Puss! Ps. Pictures will come later :)

Framme!

17:05 Nu är vi äntligen framme på hotellet i New Jersey! Det är galet härligt! Kommer dela rum med två stycken danskar (som inte kommit än) och jag ska verkligen inte dela säng! Men nu sitter vi i alla fall några brudar på rummet och chillar/bloggar efter att ha suttit vid poolen ett tag :) Halv 7 ska vi dra och äta, och kan säga att efter en hel dags flygplansmat så kräver jag riktig föda!! Flygresan gick bra och vi sprang runt till alla studenter som var utspridda och snackade, man lär verkligen känna dom snabbt men antar det är för att man sitter i samma situation liksom, så kul att höra vart alla ska osv :) Allt gick ändå rätt så smidigt med i fyllnad av alla dessa blanketter osv. Samt att jag satt vid några finländskor som jag fick lite halvt hjälpa. Var det här med tull-papper och så. Tror dock att jag aldrig varit så här trött asså! Ca 6:30 sa jag hejdå till min älskade Mamma, Pappa och storasyster, gick ändå relativt bra, förutom att jag blev efterlyst vid boardingen eftersom jag var lite sen:P Såå, efter vi nu har ätit ska jag typ gå och lägga mig dirr! Våran Tour börjar ju ändå klockan 9, usch... Tror dock att det kommer vara galet kul, och varmt! Ni förstår inte värmen här alltså, och då är vi ju ändå bara i NY, var precis som att kliva ut utomlands (ni fattar vad jag menar) från flygplatsen. Kan inte tänka mig hur det är i Houston. Men jag skriver mer sedan ska dra och vara social, puss! <3

See ya later love

Nu har jag alltså sagt "vi ses" till mina kära vänner. Efter en underbart härlig middag och sedan massa skratt och mys blev det tårar i 1,5 h. Det var tufft! Haha dom fick i princip dra bort Ellen från mig när dom skulle fara. Jag älskar dom så himla mycket! <3 iaf det var ett snabbt genomdrag, för nu är jag färdigpackad och ska ta och sova (i 2 timmar) sedan upp igen, bege mig mot Kallax och vidare till Arlanda, där efter NY!! PUSS på er alla galna människor!

We are the kids with the hungry hearts, and they can never keep us apart

Idag fick jag säga mitt första hejdå till en nära vän, eller flera... Jag kan inte ljuga, det var tungt! Man kan aldrig liksom säga hejdå på ett perfekt sätt, utan det känns som att man ska träffa dom redan imorgon igen. Ändå kom det några tårar, haha men vafan, drar en affe och säger YOLO! Passar faktiskt in för mig :) Var i Luleå och fikade med mina underbara vänner, usch för bussresan hem! Man lämnar så mycket minnen, dock kommer jag ju alltid bära med mig dom.

Imorgon kommer stora feta släkten på "avskedsfika" så då blir det ännu mer avsked. Har haft panik över hur jag ska hinna med allt, men tror att jag lyckas med det mesta iaf. Om inte så kommer jag ju ändå tillbaka på sådär 10 månader! <3



Ellen, Jag och Olivia framför skolan


Ellen, Anton, Alfred och moi!


Och eftersom att vi är så coola kör vi en till hopp-bild


Sist men inte minst! Kommer sakna dig Affe! <3

Kram!

First phonecall

Snackade precis med min vmamma för första gången i telefon!! Liksom vi har hunnit snacka lite över mejl och så men det här var såå annorlunda. Fick typ panik och var ybernervös så hoppas verkligen inte att jag gjorde bort mig.
Min engelska blev näst intill obefintlig och jag fick typ omformulera mig flera gånger! Känns superwierd, liksom han knappt tänka på vad vi snackade om :O

Ne, men nog blir det bra, tänk positivt!!

Värdfamilj

Så, nu ska jag försöka sammanfatta allt som har hänt det senaste dygnet. 
Jag låg iaf ute och solade samt lyssnade på musik när det helt plötsligt började snacka i lurarna.. Började undra vad det var, och jo där var det, ett "missat!" samtal från Exploriuskontoret. Jag satt som fastfrusen i solstolen och hade en puls som att jag precis sprungit ett maraton! Sen ringer dom igen, och jag har fått värdfamilj :) Jag började lipa när hon började berätta om min familj så jag totalt missade vart jag skulle.. hehe var tvungen fråga igen.
Efter det gick jag praktiskt rund och grät till och från resten av dagen, första gången någonsin jag gråter av lycka!

Jag kommer bo hos The Wagner family, som består av mamma Lesia och dotter Christina (17) samt 2 ybersöta hundar! Dom bor i Houston, Texas och jag kommer gå på Jersey Village High School, (Go Falcons!).
Skolan börjar den 27e vilket betyder att jag far till NY på Tisdag! Alltså kommer jag fara till familjen på fredag:)

Har bara hunnit snacka med Lesia ytterst lite, men hon ska ringa ikväll! OMG, typ så nervös!
Dom verkar iaf väldigt härliga och på bilderna ser dom ut som att dom har kul 24/7.

Återkommer sen när jag fått mer information!! Btw, fick min familj som 240 dagar oplacerad! Denna tid har varit olidligt, och det är först nu jag känner att allt är på riktigt! Jag ska till USA!

Ps. Glöm inte bort att följa mig på Bloglovin!!!

XOXO

Jag har fått värdfamilj!!!!

Det är helt galet! dom ringde precis från kontoret och sa att jag fått värdfamilj!!!! Är alldeles för hsteriskt glad för att skriva en massa info just nu!!  Jag skriver mer när jag lugnat ner mig! Det här är första gången jag gråter av ren och skär lycka, min dröm kommer gå i uppfyllelse <3

So my mountains will crumble my oceans will roar, I'm floating so far from the shore

Vad ska man säga, jag har alltid hoppats på att jag inte skulle vara en av dom som skulle få en sen placering. Tyvärr får man inte alltid som man vill och nu sitter jag här. Hemma i soffan utan placering medan flera stycken redan är i USA samt vissa redan börjat skolan. Utan att ljuga så ska jag säga att det suger! Jag har liksom ingen aning hur långt fram jag kan planera, jag får ta dagarna som dom kommer, men det är såå svårt. Jag vill veta när jag ska börja säga hejdå, när jag ska packa, allt!! Det kan till och med vara så att jag får värdfamilj och sätter mig på flyget några dagar senare. Saken är den att jag känner fortfarande att det här bara är en dröm, det är jättesvårt att föreställa sig att om ca 1 månad är jag nog i USA och går skola. Jag vill bara att det ska vara på riktigt! Iaf så är det nu exakt 1 månad, (en freakin' månad!!!) tills man ska ha fått familj, guys jag är snart placerad!! 



RSS 2.0