Swim Team

Som ni kanske förstår av rubriken så har jag jojnat skolans Swim Team, eller mitt egentliga mål är vattenpolo men den börjar först i Februari. Min första träning var då idag och alltså usch tror till och med att min träningsvärk har träningsvärk.. Och liksom jag vet ju att för varje sport använder man olika muskler men asså vet verkligen inte hur vissa att dessa fina ställen passar in. Samt att jag aldrig riktigt har simmat på detta sätt förut, alltså jag har liksom arit hemma och motionssimmar förut osv men här värkar det som det är på liv och död!
Jämfört med alla andra kännde jag mig som en liten 3 åring som plaskade runt där i vattnet och försökte simma vilket resulterade i att man nästan drunknade för att man inte kan koncentrera sig på alla dessa 1000 saker samtidigt. Alltså andas på rätt ställe, andas rätt, paddla på rätt sätt, upp med rumpan högt, ner med huvudet, kicka med benen tills dom krampar och du typ dör... Det var alltså min fina dag, så nu är jag död. Folket var iaf jättehärligt och känner redan att det är ett bra gäng till skillnad från alla andra sporter som jag varit på, samt att min tränare är fan BÄST!

Kännde liksom för att testa någonting nytt jag inte gjort förut, vilket detta år går ut på, så vi får se vad det leder till. Någonting nytt var även den otroligt fina simmössan som man hade på sig, kännde mig som värsta ailien och såg troligtvis ut som en också. Samt med världens tightaste baddräkt som man knappt får på sig så känner man sig sexig, nästan som Pamla i Baywatch..

Haha vi får väl se vad detta leder till.. 

Jul

Dagen har varit riktigt mysig, vi har i princip inte gjort någonting och suttit i våra pyamas hela dagen, men det ar ändå härligt. Kan ju dock inte riktigt säga att det känns som jul. Ca 25 grader och i satt utomhus där dom vuxnade skålade med champagne sådär 10 på morgonen. Känndes så oerhört konsting att inte ha -25 och snö ute på jul samt att fira med hela tjocka släkten. Hade ju liksom förväntat mig (av man hört från andra studenter) att julen skulle vara den jobbigaste perioden under året, detta stämmde dock inte alls in på mig. Känndes som en vanlig dag förutom att vi öppnade lite paket. Jag tror seriöst att jag blev rik på Starbucks presentkort, känner att det då kan vara bra att lära mig dricka kaffe då också... Fick även presentkort och underkläder från Victoria's Secret vilket inte är helt fel, samt pengar hemifrån som jag ska lägga på en kamera

Vi åt Turkey till middag/lunch istället för det svenska enorma julbordet som man alltid är van vid. Dock så saknar jag svenska köttbullar, revbensspjäll, skinka och alla dessa andra saker. Även fast jag inte dricker glögg i enorma mängder så skulle jag ändå bli över månen glad om jag fick typ en mugg eller nå.. Och eftersom att jag inte har hunnit baka lussebullar eller orkat fixa knäck så blir jag helt amerikansk i år.

En sak som jag tycker är fantastiskt här är när man går ut. Alla dessa upplysta hus av ljusslingor och lysande renar, uppblåsbara tomtar och iglos och allt där till. Varför kan vi inte ha det såhär i Sverige?
Tog en promenad igår och då var till och med våran pailjong vid våran sjö upplyst med massa ljus. Tänk er där Bella och Edvard dansar utomhus på prom, så otroligt vackert, skulle ha tagit kort på det men det skulle väl ändå inte se lika bra ut.

Jag hoppas att ni svennebananer har haft en helt otrolig jul och att ni önskat er extra mycket penagar så att ni också får en chans att komma hit!
 
Puss <3 och God Jul

Finals

Bara en dag kvar till Winter break, en dag fylld av lovely Finals! Men ändå en menigslös dag eftersom världen ändå kommer gå under imorgon... Så min sista dag kommer bestå av PE Finals samt US History Finals, måste erkänna en väldigt lyckad sista dag! Motion med ca sådär 70 pacers (idioten) och sedan en skön genomgång om hur världen (som usa ser det) sett ut, vilket ändå är meningslöst eftersom att vi ändå kommer dö i nutid :) ELLER! så kommer jag helt enkelt ha skola, fara och äta lunch med några kompisar, skypea, och sedan bara landa framför soffan och börja gaina vikt eftersom att 1 or 2 pounds kommer ändå inte göra någon skillnad i slutet av lovet :)
Haha livet är skönt som en äkta Sverican!

High School har då alltså Finals i veckan, som många redan hört. Finals är iaf ett slutprov som sammanfattar allt man gjort under semestern och våra kära lärare får liksom bestämma själ hur dom ska göra det, vilket betyder att min Engelska 4 har 200 frågor medans min Health har 50... Som tur var är dessa Multiple Choise eftersom att de står för 1/4 av slutbetygen. Det braiga är också att om man varit borta mindre än 3 dagar från skolan och har ett B- Averege i klassen så kan man välja att inte ta det. Som Senior kan man välja bort 4 klasser och eftersom att jag är en så oerhört duktig elev så har jag inte varit borta en enda dag så får jag välja bort dom! Därför behöver jag bara ta Health, PE och US History. Fick även världens lyxigaste vecka eftersom jag var ledig Tisdag, gick till 9 Onsdag, ledig Torsdag och sen går jag till 11 imorgon. 

Tänkte även att ni ska få ta del av JVHS (Jersey Village High School) production av Gangnam style. 
Titta, njut, och inse hur galet mycket asiater vi har. Puss!

Galveston Island In Pictures

Bilder från Galeston 21 November

Pleasure PierMin värdmamma och jagQ&A

Hej. 
jag måste bara fråga dig en sak. 
när du åkte till usa, åkte du efter nian eller efter första året på gymnasium ? och hur gammal var du då ? :)

Jag åkte efter första året och var/är 17 år. För mig var det en bra ålder, även fast man inte får ta studenten med klassen :)

Halloj! jag vill VERKLIGEN åka till USA efter första året på gymnasiet (går i 9an nu) och gaah!! har hittat din blogg och följer den även på bloglovin, och fyy vilket lyckat första möte!! 

gillar din blogg starkt!!
:D

Om du vill åka, så åk! Det är en helt galen upplevelse som du aldrig kommer glömma! Berätta gärna hur det går! :D Ååh tack!! även fast jag inte bloggat så mycket på sistone.

Hur mycket kostade det för dig att åka? Allt som allt alltså. Funderar också på att åka iväg om något år. 

Det kostar ca 70.000 i grundavgift, därefter kommer en försäkring på ca 6.000, läkarbesök för ca 1.500, flygtillägg samt valutatillägg för ca 8.000, ambassaden för ca 2.000 (inte räknat med resan till stockholm) och så finns det nog några fler saker. Jag tror att det blev ca 90.000 totalt, inte räknat med fickpengar...

Måste du gå om de två andra åren på gymnasiet sen när du kommer hem från USA? 
kram :)

Ja, eller jag börjar 2:a året när jag kommer tillbaka, så jag kommer gå med 96:orna.
Utbytesåret räknas inte som ett "studie år" :)

Dricker man lika mycket i USA som i Sverige? Har hört att föräldrarna är mycket hårdare där än i Sverige?

Hmm, alltså nja detkan jag väl inte säga att man gör. Festa här är lite utav en annan sak, de flesta sitter bara och röker på och "chillar". Annars kan ordet "Party" vara något missledande beroende på vilka personer du hänger med. Party är inte bara vanligt festa där folk kommer med alkohol, utan även party där folk tar med sig mat och sitter ute och grillar/tittar på tv eller här i Texas- Linedance... Jag bor ju i en storstad vilket betyder att folk inte är riktigt lika religösa vilket betyder att dom inte är lika stränga. Men jag upplever att det är i princip samma.

Hej! Älskar din blogg, jag har alltid velat åka till USA och vara utbytesstudent som du, och tycker det är jätte kul att du skriver om det! Men kan du inte slänga in lite bilder på skolan och området där du bor, och där du brukar vara? 
Skulle vara jätte kul! :)

Tack så jätte mycket! :D Vad kul! Jag ska försöka mitt bästa att förbättra mig, det gäller bara att hitta tid :)

Riktigt fina bilder!! 
har du instagram där du brukar lägga upp bilder? :) 
kram!

Tack så mycket! Jag heter Saraaahen på instagram :)
Kram!

Supersnygga bilder!!

Man tackar! D

Hej, kom in på din blogg av en slump och blev otroligt chockad när jag såg att du också gått på lärkan, shit vad häftigt att du tog dig till USA, har haft samma dröm i flera år att fara som utbytesstudent dit men det har som aldrig blivit av :-( Hoppas allt går bra där!

Haha ja världen är liten, eller iaf Luleå! Jo allt går bra här, tack! :D

Din blogg är lätt den bästa av "utbytes bloggarna", keeeep going guuurl

Tack tack tack! :D Tnx I will!

Vad menar du med stanna längre. Att du vill det eller dina föräldrar när de kommer? :)

Jag tänker stanna längre efter året, men bara till slutet av Juni. När mina föräldrar kommer så ska vi fara på en liten roadtripp innan jag far hem :)

hejj! kan du berätta om hur det gick till för dig att bli utbytesstudent? skulle hur gärna som helst göra samma :D

Hej, Självklart! Det mesta man får göra som blivande utbytesstudent är att vänta, så förbered dig på det! Du kommer först att skicka in en ansökan, därefter får du fara på en intervjuv med en representant från din organisation. Därefter får du ett brev som med 99.9% säkerhet säger att du är approved och du blir frågad om du vill fortsätta. När du har skickat in det får du tillbaka 1000 papper som du måste fylla i, fara till doktorn med samt få dina lärare att skriva på. Detta brukar ta rätt länge om du inte försöker fixa det på direkten. När du väl skriit på alla papper osv så skickar dom det till USA/Dit du vill fara, och där godkänner dom dig. Efter det börjar dom äntligen leta familj, men förbered dig på flera månader av väntan!! I Juni någon gång så behöver du fara till Ambadssaden i Stockholm för att fixa visum och var inte nervös för det. Det är enklare än vad man tror, ha bara alla papper med dig och kom TIDIGT! 
Om du har några mer frågor så är det bara att fråga! :D

Förlåt för att det tog år att svara, men hoppas det hjälper ändå! 

Fråga gärna ännu mer! :D


It's been a while

Tiden går alldeles för snabbt och snart har halva mitt år gått. De senaste veckorna har varit galet stressig eftersom att våra finals börjar nästa vecka, vilket betyder massor med plugg. Blogg.se har tjorvat jätte mycket för mig och det är därför jag inte skrivit på läge, även om jag skulle viljat och haft tid. Många amerikanare börjar liksom "grow on me" samtidigt som vissa får mig att undra var dom gömt deras hjärna.. Börjar seriöst tro på dumma Rednecks...
Vad som har hänt sedan sist är iaf att jag har gift mig, och nej inte som ni tror, utan vi hade en uppgift där man var tvungen att vara gifta och ha ett barn. Så nu har jag även ett litet barn, eller rättare sagt en nalle som jag måste ta med mig till skolan varje dag, tyvärr glömde jag min son på lunch bordet en dag, men hade klass med en kille som jag satt med så han tog med den. Jag skulle verkligen inte bli en bra teen-mom! Sedan har även min vmammas pappa kommit hit från Kanada och ska stanna i fem veckor och hennes syrra kommer till veckan. Det är väl kul och så men det betyder också att jag inte kommer få sova i min egen säng på fem veckor.. usch. Jag är ganska smått förvirrad när det snackas 3 olika språk i huset, vi är en från Ukraina, en kanadensare, en amerikan och så jag... Min hjärna exploderar nästan när jag läser mina danska böcker också, och inte nog med det utan man är också omgiven av spanska 24/7. Min engelska har iaf börjat flyta på och många tycker att dom knappt hör någon accent alls, men usch vad det känns som jag fortfarande pratar svengelska.

Jag har inte snackat med mina älskade vänner och inte heller min familj på oerhört länge och det känns som det är dags, men det är ara svårt att hitta tid just nu, vi gör alltid någonting på helgerna. Imorgon ska vi iaf till post kontoret så jag kan skicka hem lite paket, även fast det inte är mycket. Tro mig, när jag kommer hem så kommer ni få mer! Jag har heller inte insett att det faktiskt snart är jul eftersom att vissa dagar är det fortfarande över 20 grader med massa humidity. Dock de senaste dagarna har det varit en kallfront på sådär 5 grader så nu är jag förkyld... Igen.. Tack gode gud för att jag snart har lov. Eller kommer inte riktigt ha helt fritt, men det kan jag berätta senare någon gång!

Nu ska jag sova, saknar er mina svennebananer <3

I could climb mountains if I wanted to, but sometimes I choose not not to

Min helg har varit en konstig blandning av alla former som finns alltså. Fredagen var min vmamma iväg på ett ISE (organisation) möte i Dallas och min vsyrra jobbade hela dagen till kl 12. Detta betyder då att jag var ensam hemma! Helt underbart kan jag säga att bara få vara heelt ensam för en gångs skull. Har nog inte varit det på ett bra tag. Så jag tog tillvara på tillfället och pluggade in min Iphone i högtalarna, höjde volymen och sprang i princip omkring i huset som en galning, varav jag han prova en massa olika outfits vilket resulterade att jag dog i sängen, i sådär en minut innan jag satte igång och testade baka chokladbollar. Resultatet var inte lika lyckat som jag had hoppats på, men tro mig det gick att äta ändå. Direkt utan vila satte jag igång och lagade middag. Åt det framför en film sådär kl 8 på kvällen, såg en till film och så blev det sängeeen.

Lördagen var jag ensam än igen. Vsystern jobbade och min vmamma var fortfarande borta. Vaknade vid sådär kl halv 10 då jag bara fixade frukost, tog på mig bikinin och gick ut och solade. Må jag säga att det var väldigt underligt att jag spenderade första dagen i December, med att sola. Men vad annars kan man göra om det är 28 grader ute? Liksom som svenne skäms man ju om man inte är ute när det är 22 eller nå... God Bless Texas kan man väl säga just nu :)

Söndag var en vilodag då alla var hemma och vi satte igång en julfilm och pyntade granen så nu har man väl en tillgång till julkänslan.... Som verkligen inte finns... Men det kommer nog funka ändå. Satt även och slog in en massa presenter, men jag har fortfarande massa att köpa och sen måste jag ju skicka hem ett paket också..


Usch Usch för måndag, bara två hela skolveckor kvar (+denna skolvecka dock) till jullov och det tycker jag verkligen att jag förtjänar!

Jag älskar er och saknar er så himla mycket <3

December i Texas <3

RSS 2.0